Ruta Gastronòmica per Cambrils “Gaudint de les Estrelles”

Prepareu-vos per conèixer en aquesta ruta gastronòmica el lloc on s’estan formant els futurs cuiners i pastissers, on els més reconeguts professionals elaboren les seves obres mestres, els productes de primera qualitat que utilitzen per a les seves creacions gastronòmiques i finalment, per relaxar-nos, us descobrirem el lloc on poder contemplar les estrelles prenent una cervesa artesana.

 

Punts d’interès:

 1. Institut Escola d’Hoteleria i Turisme
 2. Restaurant Rincón de Diego
 3. Restaurant Can Bosch
 4. Peixateria Casa Savall
 5. Pastisseria La Font
 6. Confraria de pescadors
 7. Bar Barlovento

 

El prestigi de la gastronomia de Cambrils és reconegut per tots. Cambrils és un dels municipis de Catalunya que concentra més restaurants per metre quadrat. Aquest lideratge no és només per la quantitat de restaurants sinó també per la seva qualitat.
A l’Escola d’Hoteleria de Cambrils els futurs cuiners aprenen les tècniques bàsiques de restauració, l’amor per la cuina, el mim dels productes i la millora continua per créixer personalment i professionalment.

L’empresa francesa Michelin publica cada any una guia on indica quins són, segons el seu criteri, els millors restaurants de més d’una dotzena de països. A Cambrils tenim l’orgull de tenir dos restaurants amb aquesta preuada estrella Michelin: Can Bosch i el Rincón de Diego.

Però a més dels nostres guardonats xefs que fan les delícies de tots els seus clients, també podreu provar les delícies d’un guardonat mestre artesà pastisser que elabora les postres típiques de Cambrils des de 2005: les Cambrillanes entre altres propostes dolces i salades a la Pastisseria La Font.

La matèria primera per a tots ells és bàsica, per això us animem a acudir al port de Cambrils a les 5 de la tarda per veure les barques tornar amb el peix fresc després d’una llarga jornada de feina. I després la peixateria Casa Savall on només una hora més tard està venent aquest peix acabat d’arribar al port.

Per acabar, al Barlovento, sota l’atenta mirada de la façana marítima de Cambrils podeu descansar de l’atrafegat dia i gaudir de les millors vistes de Cambrils prenent una La Cambrilenca: una cervesa artesana pensada i feta a Cambrils.

 

 

 1. Institut Escola d’Hoteleria i Turisme

Des del 1983 formen als futurs professionals del sector de l’hoteleria, el turisme i les indústries alimentàries. És un espai on els alumnes de cicles formatius de les diferents especialitats adquireixen la teoria i fan les pràctiques que els permetran adquirir les aptituds i habilitats tècniques necessàries per al sector de l’hoteleria i el turisme.

 • El nostre consell: l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils obre les portes al públic d’octubre a maig i de dilluns a dijous per oferir un menú elaborat i servit pels alumnes sota la supervisió dels seus experts professors. Al seu restaurant ofereixen una oferta gastronòmica concebuda i dissenyada pensant en el client i en l’època de l’any, el producte i les necessitats del servei més actual i exigent. S’ha de demanar hora prèviament.
 • Adreça: Carrer Estel, 2
 • GPS: 41.063909, 1.0438722,17

 

2. Restaurant Rincón de Diego

La innovadora cuina del Rincón de Diego és l’espai gastrocreatiu on treballen amb peix i marisc fresc de primeríssima qualitat i amb producte de proximitat. Producte de mercat que escullen curosament i que els permet dissenyar les seves pròpies creacions gastronòmiques d’autor que van renovant segons la temporada. Amb l’objectiu d’aconseguir la millor harmonia a la taula dissenyen diferents propostes gastronòmiques, disponibles per taula completa, que incloguin algunes de les creacions de temporada més sorprenents.

 • El nostre consell: interesants menús i jornades gastronòmiques durant tot l’any. Tenen propostes molt recomanables. 
 • Adreça: Carrer Drassanes, 19
 • GPS: 41.066902, 1.0631466

 

3. Restaurant Can Bosch

La mar al plat, així podria resumir-se la filosofia culinària de Can Bosch, un restaurant que combina amb ofici els productes que li porten les barques de pesca de Cambrils i les fruites i verdures que es conreen a Cambrils i els pobles al voltant.
La qualitat del producte, bàsicament producte de proximitat que passa directament, com qui diu, de la barca o de l’horta a la cuina, on és tractat amb molt de respecte a la tradició culinària del país, però amb vista a una constant renovació. Estrella Michelin des de 1984

 • El nostre consell: l’arròs negre és un dels plats més tradicionals, però alhora elaborat amb les tècniques més innovadores que caracteritzen la cuina d’aquest restaurant. 
 • Adreça: Rambla Jaume I, 19
 • GPS: 41.067104, 1.059081

 

4. Peixateria Casa Savall

Una empresa familiar dedicada al món del peix des de fa més de 70 anys. Venda al detall on trobareu tota mena de productes del mar bé sigui del Mediterrani, l’Atlàntic o el Cantàbric. També estan especialitzats en restauració, reparteixen per tota la província de Tarragona el seu peix i marisc fresc i congelat, net, filetejat, viu… al gust del client! Disposa de dues botigues situades al carrer Pau Casals 10 i 11-13.

 • El nostre consell: tastar la seva línia de productes precuinats casolans, elaborats de forma totalment artesanal i amb primeres matèries de la màxima qualitat. Suquets de peix, cremes de marisc, carpaccios, croquetes…
 • Adreça: Carrer Pau Casals, 10
 • GPS: 41.06639,1.059412

 

5. Pastisseria La Font

Pastisseria fundada l’any 1988 pel mestre artesà José Maestre i la seva dona. La seva filosofia és oferir una pastisseria fresca, elegant amb sabors únics. Sempre apostant per la seva passió i dedicació, triant els millors ingredients com les ametlles i avellanes de -Reus, les vainilles Bourbon i Thaití o les xocolates de les millors plantacions.

 • El nostre consell: el 2005 varen guanyar el premi a l’elaboració de les postres típiques de Cambrils amb una petita magdalena feta i recoberta d’avellanes de la zona. Tasteu-les i sabreu perquè varen guanyar el premi.
 • Adreça: Plaça de la Constitució, 4
 • GPS: 41.067294, 1.057093

 

6. Confraria de Pescadors

Els antecedents de l’actual Confraria de Pescadors es remunten, com a mínim, al segle XVIII. Al llarg de la seva història ha tingut diferents noms i la seva ubicació ha anat canviant, de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors a la seva seu actual al mateix port de Cambrils, al moll de ponent. Actualment, del port de Cambrils surten a la mar 13 barques d’arrossegament que pesquen, principalment, orada, lluç, galera, calamar i pop; 4 barques de la llum que capturen sardines i seitons, entre altres peixos blaus i 7 bots de tresmall que pesquen, sobretot, llenguado, molls i sèpia.

 • El nostre consell: si visites Cambrils, no pots perdre’t l’oportunitat de fer un passeig pel port i arribar fins a la llotja. De dilluns a divendres, vora les 17:00 h podreu gaudir de l’arribada dels pescadors al port carregats amb les captures del dia i on podreu aprendre una mica més d’aquesta professió mil·lenària.
 • Adreça: Moll Ponent
 • GPS: 41.0633442,1.0571167,17

 

7. Bar Barlovento

Indret molt romàntic i agradable amb vistes privilegiades al port de Cambrils il·luminat a la nit, des de les vuit aproxomadament i fins ben entrada la nit. Ideal per fer un mos i prendre una copa en un lloc relaxant i tranquil.

 • El nostre consell: ideal per prendre un mojito i contemplar la posta de sol i la façana marítima de Cambrils. O bé demanar una cervesa La Cambrilenca.
 • Adreça: Passeig Miramar, 44 Club Náutico de Cambrils