PARCS DE CAMBRILS

Parcs urbans de Cambrils, zones verdes i zones lúdiques a Cambrils

Cambrils disposa de zones verdes, parcs i àrees d’esbarjo per gaudi de tots. A més de les zones verdes que podem trobar repartides per tot el municipi de Cambrils, tenim parcs urbans que són espais de tranquil·litat i lleure, un és situat al nucli de la vila, el Parc del Pinaret, i un altre al nucli del port, el Parc del Pescador.

També els més petits tenen les seves àrees de jocs als parcs i zones verdes del passeig que recorre tot el litoral de Cambrils, a més dels oasis infantils a les platges.

Un altre parc emblemàtic de Cambrils és el conegut Parc Samà, un immens jardí històric Bé Cultural d’Interès Nacional en les proximitats de Cambrils. El jardí conté una varietat impressionant de vegetació per admirar.

Parc del Pescador

parc del pescador

 

Va ser el primer parc de Cambrils i es va fer en memòria dels pescadors.

Per la seva ubicació, al costat del port i davant de la platja, és un dels més freqüentats per turistes i visitants.

És un parc d’ aproximadament 5.000 m 2. El parc, des del punt de vista de la jardineria, és un parc mixt, és a dir, parc mediterrani a la zona sud i tropical a la zona central.

El parc consta de tres zones lúdiques per a infants i d’un escenari des d’on es realitzen moltes activitats musicals i festives amb vestidors i un bar.

La zona més íntima del parc és l’estany envoltat d’eucaliptus.

 

Parc del Pinaret

parc del pinaret

 

És el parc més gran i més nou de Cambrils i ocupa una superfície de 4,5 hectàrees.

El parc està estructurat en 4 zones: una plaça pública pavimentada, on hi ha una pèrgola fotovoltaica i unes grades per realitzar activitats a l’aire lliure, una aula verda que recrea una parcel·la agrícola per a l’estudi de diferents espècies autòctones, una zona de bosc amb taules de picnic i camins per passejar i una zona de jocs per als més petits i d’educació viària.

Parc Samà

Parc Samà

 

És un majestuós jardí històric catalogat Bé Cultural d’ Interès Nacional situat a 4km de Cambrils en direcció a Montbrió. Conserva el sabor romàntic de l’ època colonial ja que els propietaris originals foren una família establerta a Cuba que van voler traslladar l’ ambient exòtic de la perduda colònia fins a les nostres terres. La distribució del recinte obeeix a una composició per eixos, ordenats per camins amb arbres alineats als seus cantons o per espais oberts entre elements arquitectònics importants. La casa i el llac esdevenen el centre de gravetat del Parc,  recinte botànic amb una varietat impressionant de vegetació i amb una riquesa digna de ser admirada.