PARCS DE CAMBRILS

Parcs urbans de Cambrils, zones verdes i zones lúdiques a Cambrils

Cambrils disposa de zones verdes, parcs i àrees d’esbarjo per gaudi de tots. A més de les zones verdes que podem trobar repartides per tot el municipi de Cambrils, sabies que Cambrils compta amb més d’1 milió de m2 de zones verdes i més de 9.000 arbres viaris, tenim parcs urbans que són espais de tranquil·litat i lleure, més d’una setantena d’àrees de jocs infantils i cinc àrees de jocs saludables.  A més a més, Cambrils té una zona humida a la desembocadura de la riera de Riudoms on des del pont de fusta que hi ha en aquell espai es poden observar diverses aus migratòries.

Els més petits tenen les seves àrees de jocs als parcs, més de 70! i zones verdes al passeig que recorre tot el litoral de Cambrils, a més dels oasis infantils a les platges. Si us animeu, teniu un repte per conèixer en família molts dels parcs infantils fent la ruta en bicicleta dels parcs infantils de Cambrils que trobareu en el nostre apartat d’EXPERIÈNCIES.

Un parc emblemàtic de Cambrils és el conegut Parc Samà, un immens jardí històric Bé Cultural d’Interès Nacional  inclòs entre els Itineraris Europeus dels Jardins Històrics  en les proximitats de Cambrils.

 

Parc del Pescador

Va ser el primer parc de Cambrils i es va fer en memòria dels pescadors.

Per la seva ubicació, al costat del port i davant de la platja, és un dels més freqüentats per turistes i visitants.

És un parc d’ aproximadament 5.000 m 2. El parc, des del punt de vista de la jardineria, és un parc mixt, és a dir, parc mediterrani a la zona sud i tropical a la zona central.

El parc consta de tres zones lúdiques per a infants i d’un escenari des d’on es realitzen moltes activitats musicals i festives amb vestidors i un bar.

La zona més íntima del parc és l’estany envoltat d’eucaliptus.

 

 

Parc del Pinaret

parc del pinaret

És el parc més gran i més nou de Cambrils i ocupa una superfície de 4,5 hectàrees.

El parc està estructurat en 4 zones: una plaça pública pavimentada, on hi ha una pèrgola fotovoltaica i unes grades per realitzar activitats a l’aire lliure, una aula verda que recrea una parcel·la agrícola per a l’estudi de diferents espècies autòctones, una zona de bosc amb taules de picnic i camins per passejar i una zona de jocs per als més petits i d’educació viària.

 

Parc Samà

Parc Samà

És un majestuós Jardí Històric catalogat Bé Cultural d’ Interès Nacional, inclòs entre els Itineraris Europeus del Jardins Històrics, situat a 4km de Cambrils en direcció a Montbrió. Conserva el sabor romàntic de l’ època colonial ja que els propietaris originals foren una família establerta a Cuba que van voler traslladar l’ ambient exòtic de la perduda colònia fins a les nostres terres. La distribució del recinte obeeix a una composició per eixos, ordenats per camins amb arbres alineats als seus cantons o per espais oberts entre elements arquitectònics importants. La casa i el llac esdevenen el centre de gravetat del Parc,  recinte botànic amb una varietat impressionant de vegetació i amb una riquesa digna de ser admirada.