L’ARRIBADA DE LES BARQUES AL PORT DE CAMBRILS

Una imatge de postal és el port de pesca, on podem ser espectadors d’una de les activitats més tradicionals que es poden gaudir a Cambrils, l’arribada de les barques de pesca cap a les 5 de la tarda. És tot un espectacle, l’entrada de les barques rodejades per les gavines expectants,  vaixells carregats de peix i el seu desembarcament, un feinejar que no deixa indiferent a ningú. Només ho trobareu a faltar els  mesos de maig i juny quan les barques no surten a causa de la la veda ecològica.

A continuació, la Confraria de Pescadors esdevé la protagonista.

Actualment la subhasta de peix torna a fer-se cada tarda de dilluns a divendres. La seva activitat principal és el comerç de peix i marisc i la venda en establiments especialitzats.

Els antecedents de l’actual Confraria de Pescadors es remunten com a mínim al segle XVIII. Al llarg de la seva història ha tingut diferents noms i la seva seu ha anat canvia d’ubicació, de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors a la seva seu actual que és al mateix port de Cambrils, al moll de ponent.

Confraria de Cambrils

  • Tel. (+34) 977 360 052
  • confraria.cambrils@gmail.com

Actualment, del port de Cambrils surten a la mar 13 barques d’arrossegament que pesquen, principalment, orada, lluç, galera, calamar i pop; 4 barques d’encerclament, també anomenada pesca “a la llum” que capturen sardines i seitó, bàsicament; i 7 bots de tresmall, que pesquen, sobretot, llenguado, moll i sípia.

Si encara en vols saber més, la Confraria de pescadors de Cambrils organitza visites guiades durant els mesos d’estiu. Consulta els horaris.