L’ARRIBADA DE LES BARQUES A PORT

Una imatge de postal és el port de pesca, on podem ser espectadors d’una de les activitats més tradicionals que es poden gaudir a Cambrils, l’arribada de les barques de pesca cap a les 5 de la tarda. És tot un espectacle, l’entrada de les barques rodejades per les gavines expectants,  vaixells carregats de peix i el seu desembarcament, un feinejar que no deixa indiferent a ningú.Només ho trobareu a faltar els  mesos de maig i juny quan les barques no surten degut a la veda ecològica.

A continuació, la Confraria de Pescadors esdevé la protagonista.

Actualment la subhasta de peix torna a fer-se cada tarda de dilluns a divendres. La seva activitat principal és el comerç de peix i marisc i la venda en establiments especialitzats.

Els antecedents de l’actual Confraria de Pescadors es remunten com a mínim al segle XVIII. Al llarg de la seva història ha tingut diferents noms i la seva seu ha anat canvia d’ubicació, de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors a la seva seu actual que és al mateix port de Cambrils, al moll de ponent.

Confraria de Cambrils

  • Tel. (+34) 977 360 052
  • confraria.cambrils@gmail.com

Actualment, del port de Cambrils surten a la mar 13 barques d’arrossegament que pesquen, principalment, orada, lluç, galera, calamar i pop; 4 barques d’encerclament, també anomenada pesca “a la llum” que capturen sardines i seitó, bàsicament; i 7 bots de tresmall, que pesquen, sobretot, llenguado, moll i sípia.

Si el que vols és viure en primera persona l’experiència d’una jornada a bord d’una barca de pesca, ara pots fer-ho! Embarca’t i coneix un ofici encara ben viu a Cambrils.