Cambrils, Capital Gastronòmica de la Costa Daurada

Cambrils, Capital Gastronòmica de la Costa Daurada

Cambrils és considerada com la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada, el mar i la terra han estat sempre generosos amb Cambrils, aquests ens proveeixen de productes de la més alta qualitat, uns ingredients que els nostres cuiners hi han sabut valorar. Més de 150 RESTAURANTS ho avalen, apostant per la cuina tradicional i també per les noves tendències,  la tradició, la innovació i l’enginy han portat a la cuina de Cambrils a ocupar una posició privilegiada dins del món de la gastronomia amb una oferta variada al servei dels paladars més exigents.

Gastronomia és cultura, és tradició i innovació, és salut i benestar, són trajectòries professionals ben diverses, és símbol de la riquesa de la terra i del mar, així com de la creativitat dels seus habitants, és economia, és identitat i mestissatge i és l’art de la restauració i el plaer dels sentits. Pocs són els àmbits de la nostra vida que no es relacionen directa o indirectament amb la gastronomia. Aquesta relació és encara més evident a Cambrils.

 

Calendari Gastronòmic

Cambrils es fixa l’objectiu de promocionar la cuina de temporada al llarg de tot l’any, proposant un CALENDARI GASTRONÒNIC que destaca els productes de temporada en les JORNADES GASTRONÒMIQUES que es proposen cada mes. Aquest calendari gastronòmic és una realitat gràcies a la participació i implicació de l’Associació  d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, de la Confraria de Pescadors, de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i de l’Ajuntament de Cambrils. Tots treballem plegats promovent activitats que posicionin Cambrils coma a destinació gastronòmca de primer ordre i de màxima qualitat.

Estem orgullosos dels nostres restauradors perquè milloren cada dia, perquè molts són hereus de la tradició restauradora de les seves famílies, perquè tenim noves generacions que s’han format al nostre Institut Escola d’Hoteleria i Turisme , tenim que molts formen part de la marca Cuina Catalana, d’altres estan acreditats com establiments adherits al projecte AMED Alimentació Mediterrània, molts cuinen sense gluten i alguns estan adherits a l’Associació de Celíacs. A més, Turisme de Cambrils és membre del Club de Turisme Gastronòmic i municipi fundador de Saborea España.