Cambrils, Barri Mariner. Barris i Viles Marineres.

Cambrils, Barri Mariner

El barri del Port de Cambrils està reconegut amb el distintiu de Barri Mariner de l’Agència Catalana de Turisme en reconeixement a la conservació viva de la cultura lligada al mar. 

marca VilesMarineres

Aquest distintiu atorgat al barri mariner de Cambrils destaca la seva forta personalitat marcada pel caràcter historicocultural, la gastronomia, el paisatge i la promoció d’esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

Cambrils té una identitat singular al llarg del litoral, donada per la seva ubicació que assegura un microclima i un paisatge singular que es completen amb la conservació d’un valuós patrimoni cultural que inclou una tradició gastronòmica molt arrelada al mar i l’horta que l’han convertida en referent de la cuina catalana i la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada.

Cambrils manté part de la població autòctona lligada a les famílies pescadores i una activitat pesquera tradicional i dinàmica al port, amb la llotja de la Confraria de Pescadors de Cambrils, com a centre neuràlgic. L’únic port pesquer del Baix Camp que comparteix l’activitat esportiva i recreativa amb el Club Nàutic Cambrils, l’Estació Nàutica Costa Daurada i altres associacions esportives.

Destaquen l‘arribada diària de les barques d’arrossegament i l’entrada del peix a la llotja, la processó marinera de la Mare de Déu del Carme, la recreació dels oficis i les maneres tradicionals lligades amb la mar i la pesca com la Festa de l’Ormeig i la celebració al llarg de tot l’any de les jornades gastronòmiques com les dedicades a la Galera, els Fideus Rossos, el Calamar i el Romesco que remarquen el talent dels cuiners de Cambrils, l’alt nivell dels restaurants i la qualitat dels productes de la terra i del mar.

A més, els nostres visitants podeu gaudir d’altres experiències turístiques que difonen els valors de la vila marinera: el Museu d’Història de Cambrils; la Torre del Port; visites teatralitzades al Port; visites guiades a la Llotja de Pescadors; la festa de l’Ormeig i el Parc del Pescador, on podeu veure una embarcació construïda per un mestre d’aixa cambrilenc.