Cambrils, Barri Mariner. Barris i Viles Marineres.

Cambrils, Barri Mariner

El barri del Port de Cambrils està reconegut amb el distintiu de Barri Mariner de l’Agència Catalana de Turisme en reconeixement a la conservació viva de la cultura lligada al mar. 

Aquesta marca destaca la seva forta personalitat marcada pel caràcter historicocultural, la gastronomia, el paisatge i la promoció d’esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

Cambrils té una identitat singular al llarg del litoral, donada per la seva ubicació que assegura un microclima i un paisatge singular que es completen amb la conservació d’un valuós patrimoni cultural que inclou una tradició gastronòmica molt arrelada al mar i l’horta que l’han convertida en referent de la cuina catalana i la Capital Gastronòmica de la Costa Daurada.

Cambrils manté part de la població autòctona lligada a les famílies pescadores i una activitat pesquera tradicional i dinàmica al port, amb la llotja de la Confraria de Pescadors de Cambrils, com a centre neuràlgic. L’únic port pesquer del Baix Camp que comparteix l’activitat esportiva i recreativa amb el Club Nàutic Cambrils, l’Estació Nàutica Costa Daurada i altres associacions esportives.

Destaquen l‘arribada diària de les barques d’arrossegament i l’entrada del peix a la llotja, la processó marinera de la Mare de Déu del Carme, la recreació dels oficis i les maneres tradicionals lligades amb la mar i la pesca com la Festa de l’Ormeig i la celebració al llarg de tot l’any de les jornades gastronòmiques com les dedicades a la Galera, els Fideus Rossos, el Calamar i el Romesco que remarquen el talent dels cuiners de Cambrils, l’alt nivell dels restaurants i la qualitat dels productes de la terra i del mar.

A més, els nostres visitants podeu gaudir d’altres experiències turístiques que difonen els valors de la vila marinera: el Museu d’Història de Cambrils; la Torre del Port; visites teatralitzades al Port; visites guiades a la Llotja de Pescadors; la festa de l’Ormeig i el Parc del Pescador, on podeu veure una embarcació construïda per un mestre d’aixa cambrilenc.