Vacances ciclistes a Cambrils

Sylvain ens parla des del seu Quebec natal, al Canadà, on viu tot l’any pensant en els dies que prendrà la seva bicicleta i rodarà per  Cambrils: “Per a mi el ciclisme és un esport que em permet mantenir la forma, tot i que el fonamental és gaudir d’una bona salut durant la meva jubilació”.

Es considera “un ciclista mitjà” i li surten uns 7000 quilòmetres anuals. “Surto en bicicleta per plaer” prossegueix i per això admet que “retrobar-me amb el repte de les muntanyes que rodegen Cambrils em produeix una gran satisfacció. Vaig saber de Cambrils a l’època que freqüentava Mallorca. Sis anys després de pedalar per la Serra de Tramuntana i el centre de l’illa, necessitava un canvi. Els meus amics del Quebec em varen parlar de Dénia i Cambrils, però vaig provar fa quatre anys Cambrils i repeteixo des d’aleshores”.

Joris és belga, d’un lloc on “el ciclisme no és un esport, és una religió”. Es considera “una mica competitiu però amistós. Tota bona sortida en bicicleta acaba amb una cervesa entre amics”.

Així és com va conèixer Cambrils fa més de deu anys: “Des del primer estiu que vaig venir a Cambrils vaig començar a sortir en bicicleta, no soc del tipus de persones que estan tot el dia a la platja. La meva primera sortida va començar per la Serra de Llaberia i, ràpidament, em vaig enamorar del lloc. Des de llavors, el primer que faig quan sortim de vacances és carregar la bicicleta al cotxe. Tenim ja una casa de vacances a Cambrils, són vàries les vegades a l’any que m’apropo, entre elles una fixa amb altres amics ciclistes per sortir per la zona”.

Per què sortir en bicicleta per Cambrils?

La Costa Daurada, i en especial Cambrils i els seus voltants, són un lloc molt atractiu per als ciclistes per la quantitat de possibles recorreguts que tenim -prossegueix Sylvain-. Aprecio la seguretat de les carreteres i el respecte que mostren els conductors”.

Joris afegeix el clima “m’agrada el temps, tot i que alguns dies amaneix una mica ventós, però no és problema. Pots rodar en pla, però també anar cap a l’interior i trobar pujades més llargues. L’entorn és preciós, mai vas sol, sempre et creues a altres ciclistes”.

Rodar entre vinyes, ametllers, tarongers … -prossegueix Sylvain – et connecta directament amb la natura catalana. Al final del dia en bicicleta t’esperen un vi i un bon àpat. Sortir pel poble a la tarda, tastar unes tapes, conèixer gent, entrar a les seves botigues i saber de llocs amb història, és quelcom que cada any gaudeixo molt”.

I afegeix: “La temperatura és perfecta tant a la primavera com a la tardor. Els primers sis quilòmetres per sortir de Cambrils poden ser un mica molestos, però a partir d’aquí ja connectes amb les primeres pujades”.

Algunes rutes ciclistes amb sortida i arribada a Cambrils

A la llibreta de Sylvain trobem …

1-Coldejou/Marca/Falset/directionPorrera/ retour par Teixeta/Cambrils 77 kms& 1226 metros

2- Llaberia, retour par Cami de Pratdip 85 km et 1378 mètresou

Llaberia A/R 78 km 1075 mètres possibilité de prendre Hospitalet

82 kms&1211 metros

3- Escornalbou en el horizonte: Vinyols/ Ruidoms/ Montbrio/ Villanova/ Castillo Escornalbou/ Argentera/ vuelta por Montbrió 60 kms&800 metros

4- Vinyols/ Ruidoms/ Les Borges/ Maspujols/ Alexia’s/ Villaplana/ Mussara/ vuelta por Alforja 77 kms&1256 metros

5-  Subida de la Teixeta et pasar a Porrera con vuelta por Falset y Colldejou

6- Vinyols/ Ruidoms/ Alforja/ Portugal/ Selva/ vuelta por Reus/ Vinyols/ Cami

62 kms&830 metros

7- Montroig/ Coldejou/ Marca/ El Masroig/ El Molar/ El LLoar/ Grataloops/ Torroja Del Priorat/ Porrera/ vuelta por Texeita 105 kms&1900 metros

8- Pratdip/ C44/ Tivissa/ Serra D’Almos/ Darmos/ El Masroig/ Marca/ vueltapor Colldejou 102 kms& 1614 metros

9- Vinyols/ Ruidoms/ N420 jusqu’aurondpointversAlexeiar/ Villaplana/ Selva/ L’Albiol/ atravesando la Mussara/ vuelta Alforja 94 kms& 1428 metros

Són els meus recorreguts favorits, amb moltes alternatives segons la forma física que tinguis en cada moment” ens apunta Sylvain que admet que “només puc recomanar Cambrils, pels seus diferents recorreguts, la seguretat, la poca circulació en molts llocs i l’amabilitat de la gent si et veu en problemes”.

Joris conclou: “Recomanaria aquest lloc a altres ciclistes, però m’agradaria mantenir la joia ben amagada…”.