Un cap de setmana amb canalla a Cambrils, en temporada baixa

Si veniu a passar un cap de setmana amb la canalla a Cambrils, en temporada baixa i no sabeu per on començar, us ho fem fàcil i us fem la següent proposta.

Al matí, després d’esmorzar a l’allotjament on us esteu o bé en una cafeteria, a la terrassa si fa solet, visiteu el Parc Samà, un majestuós jardí històric on també podreu veure aus exòtiques i daines, us recomanem guardar entre una i dues hores per aquesta visita, els nens gaudiran de l’espai per córrer i els molt racons plens de vegetació, grutes i els ponts i mirador sobre l’estanc, a més de donar menjar a les daines i tenir sobre els seus caps als guacamais a l’aviari. El Parc es troba a uns 5 quilòmetres del nucli urbà.

Després torneu al nucli de Cambrils, si encara teniu una estona abans de dinar, feu parada al barri antic de Cambrils i, si no heu pres el vermut al Parc Samà, ho podeu fer aquí, després de fer un tomb pels carrerons i places. Haureu de decidir si dinar també al nucli antic o preferiu anar fins baix a mar. Us adrecem a aquest enllaç on teniu suggeriments de zones de restaurants ideals per anar amb els més petits per la seva localització en places o passejos, el que fa més fàcil que puguin aixecar-se de taula per jugar i deixar que els adults acabeu de dinar tranquil·lament.

La tarda és per gaudir-la vora al mar i no perdre’s la posta de sol a ponent, visiteu el barri mariner a la zona del port on podeu pujar a la seva torre emblemàtica, la Torre del Port, als nens segurament els agradarà la pujada per les escales de caragol i la perspectiva que es té de la façana marítima des dels seus grans finestrals. Esperem que tingueu sort i pugueu veure les remenadores sargint les xarxes és una feina molt autèntica! Apropeu-vos també al far vermell i aprofiteu per llegir els panells que hi ha per tot el port que expliquen les arts de pesca, el tipus d’embarcacions, i altes qüestions. Des del far, tindreu un altre punt de vista del port i quan comenceu a estar cansats, podeu fer cap al parc del Pescador on hi ha àrea de jocs i un bar restaurant on poder descansar fins al vespre.

El segon dia a Cambrils us proposem un matí per recórrer el seu litoral pel passeig, a peu o amb bicicleta, vosaltres trieu. Haureu de decidir si anireu cap a ponent o cap a llevant, segurament no el podreu fer tot si no esteu molt entrenats i acostumats a fer quilòmetres. A llevant són 6 km de passeig i carril bici i en direcció ponent, són 4,5 km, des del port de Cambrils. Podeu fer parades al llarg del recorregut, per jugar a la platja, als oasis infantils o bé per prendre un refrigeri o el vermut en una terrassa. Si no heu portat les vostres bicicletes, no patiu, podeu llogar bicis i patins.

Aprofiteu per fer els banys de sol reparadors i quan hàgiu fet gana, assaboriu la dieta mediterrània en un dels restaurants de Cambrils, si necessiteu ajuda per triar, enllaceu al nostre apartat de Gastronomia.
La tarda us la deixem lliure, tot i que si encara teniu ganes de més abans de marxar, teniu més parcs a Cambrils que visitar i una setantena d’àrees de jocs infantils.

Esperem que us quedeu amb ganes de tornar!