Ruta Gastronòmica per Cambrils “Un Port amb Encant”

Quan estàs a Cambrils el temps sembla anar més lentament. Pot ser pel seu port de pescadors on a la tarda s’observa una activitat frenètica, però la resta del dia convida a passejar tranquil·lament fins al Far Vermell o a fotografiar les nostres escultures més conegudes. Pot ser pel seu passeig marítim infinit, pel catamarà tornant a port o per les barques de pesca que semblen pintades a l’horitzó. Pot ser que sigui pels aromes deliciosos que surten de les cuines dels restaurants i que obren boca. O pot ser que sigui una barreja de tot. Per això et convidem a arribar a bon port i deixar que els teus sentits es deixin dur per l’ambient tranquil del municipi.

Punts d’interès:

 1. Confraria de pescadors
 2. Nen pescador
 3. Remendadores
 4. Restaurant Denver
 5. Restaurant Casa Macarrilla 1966
 6. Far Vermell
 7. Creuers Costa Daurada
 8. Pi Rodó

En aquesta ruta gastronòmica partim del port de pescadors on serem testimonis de com arriben les barques de pesca al port rodejades de gavines a l’espera del peix fresc que tot just arribar donant un encant natural a l’escena. Passejarem entre els carros plens de peix i ens acostarem al Far Vermell per fer unes fotos espectaculars o, fins i tot, pintar el far amb aquest color vermell tan llampant i que contrasta amb el blau del cel. Pel passeig marítim ple de vida amb infinitat de botigues i restaurants, podrem observar els detalls de les dues escultures que tenen relació amb la pesca i la seva gent o, fins i tot podem anar més enllà, fins al Pi Rodó, un lloc sobradament conegut per tots aquells que practiquen el running o la bicicleta.
Els restaurants proposats són el Denver i el Casa Macarrilla 1966, tots dos de cuina marinera amb tocs de modernitat i sobretot amb productes de proximitat i de molta qualitat. Al propietari del Denver el trobareu a la subhasta cada tarda per escollir els productes que necessita al seu restaurant. I la tercera generació dels Macarrilla ha sabut adaptar les receptes que el seu avi pescador cuinava a la barca i que va traslladar al seu restaurant que recorden cada dia amb la preciosa barca amb la qual serveixen els aperitius.
El port de Cambrils és sortida i arribada d’excursions marítimes i de catamarans que us portaran a tota la família durant mig o dia o un dia sencer a oblidar-vos de tota la rutina i a desconnectar completament.

 

1. Confraria de Pescadors

Els antecedents de l’actual Confraria de Pescadors es remunten, com a mínim, al segle XVIII. Al llarg de la seva història ha tingut diferents noms i la seva ubicació ha anat canviant, de l’antic edifici del Pòsit de Pescadors a la seva seu actual al mateix port de Cambrils, al moll de ponent. Actualment, del port de Cambrils surten a la mar 13 barques d’arrossegament que pesquen, principalment, orada, lluç, galera, calamar i pop; 4 barques de la llum que capturen sardines i seitons, entre altres peixos blaus i 7 bots de tresmall que pesquen, sobretot, llenguado, molls i sèpia.

 • El nostre consell: si visites Cambrils, no pots perdre’t l’oportunitat de fer un passeig pel port i arribar fins a la llotja. De dilluns a divendres, vora les 17:00 h podreu gaudir de l’arribada dels pescadors al port carregats amb les captures del dia i on podreu aprendre una mica més d’aquesta professió mil·lenària.
 • Adreça: Moll Ponent
 • Horari: els mesos de maig i juny hi ha veda.
 • GPS: 41.0633442,1.0571167,17

 

2. Nen Pescador

Escultura de bronze realitzada per Maria Dolors Ortuño que representa un nen pescador que ven peix amb un cistell a la mà, tal i com es venia peix antigament a Cambrils. Aquesta escultura és una rèplica donat que l’original va ser robada el 1980. En 1994 la Interpool la va localitzar a Leeds, però tot i que l’Ajuntament va iniciar els tràmits per recuperar-la, no es va poder recuperar mai. Així que el 2004 es va encarregar aquesta escultura que copiava l’autèntica.

 • El nostre consell: visitar l’escultura al matí, probablement en aquest indret, on hi ha una zona arborada amb metres de xarxes esteses a terra, si teniu sort, podreu contemplar com els mateixos pescadors o les seves dones sargeixen i cusen les xarxes que s’han trencat durant les jornades de pesca.
 • Adreça: Passeig Miramar
 • GPS: 41.064574, 1.058630

 

3. Remendadores

Amb aquesta escultura es vol presentar una de les activitats més tradicionals a Cambrils. Són dues cosidores de xarxes assegudes en cadires de vímet, cosint forats. És una escultura de bronze de l’artista Dolors Ortuño i es va realitzar l’any 1998.

 • El nostre consell: un muntatge curiós pot ser fer-vos una foto a l’escultura i un altre amb les dones que actualment cusen les xarxes al port de Cambrils.
 • Adreça: Consolat de Mar, 92
 • GPS:066017, 1.064329

 

4. Restaurant Denver

Inaugurat el 2011, el Restaurant Denver ofereix una cuina marinera especialitzada en l’elaboració d’arrossos, mariscades i peixos. Segueixen amb la mateixa filosofia amb la qual varen començar fa 25 anys al xiringuito de la platja, producte de temporada, de proximitat i sempre de la millor qualitat, elaborant i cuinant tots els plats al moment que el client els demana. La seva finalitat és seguir sorprenent als clients i ho aconsegueixen amb escreix. Aquest any s’ha incorporat al projecte la nova generació.

 • El nostre consell: demanar quin és el peix o marisc que han comprat a la tarda a la llotja de Cambrils o qualsevol plat amb arròs bomba del Delta de l’Ebre. Exquisit!
 • Adreça: Carrer Mont-roig, 9
 • GPS: 41.067509, 1.067041

 

5. Restaurant Casa Macarrilla 1966

Restaurant fundat el 1966 i que regenta actualment la tercera generació. Fusió entre tradició, autenticitat i modernitat que s’uneixen amb l’únic objectiu de crear una experiència gastronòmica única i sorprenent. Podeu escollir entre carta o menús d’edició limitada, propostes d’autor creades amb sensibilitat a base de productes frescos i de temporada.

 • El nostre consell: tasteu els fideus rossos amb galeres, una recepta adaptada del menjar a bord dels pescadors i que va introduir a la carta l’avi de l’actual xef fa més de 50 anys.
 • Adreça: Carrer Barques, 14 4
 • GPS: 41.067133, 1.061383

 

6. Far Vermell

És un dels elements emblemàtics del port de Cambrils. A començaments del segle XX, es va fer necessari la construcció d’un port de refugi. El projecte inicial contemplava la construcció de dos molls, en els dos extrems del barri de la Marina (port) en forma de braços convergents. Les obres s’iniciaren el maig de 1933 i varen durar fins al 1957 quan es va construir aquest far.

 • El nostre consell: és visita obligada pels amants de les bones fotografies donat que gaudireu de meravelloses postes de sol, així com de dia a dia dels pescadors al port. A banda del seu intens color vermell, contrasta de forma perfecta amb el blau del cel de Cambrils, de manera que els amants de la pintura també trobaran aquí la seva inspiració.

 

 • Adreça: Moll de Ponent, s/n
 • GPS: 41.062710, 1.061886

 

7. Creuers Costa Daurada

Els Creuers Costa Daurada disposen d’una flota de 3 catamarans de diferent capacitat i ofereixen als seus clients diverses opcions. Des del tradicional recorregut turístic al llarg de la Costa Daurada, visitant les platges de sorra fina, les tranquil·les cales o simplement gaudir del sol a bord de moderns i ben equipats catamarans, fins a festes privades, comunions, casaments, sopars d’empresa o qualsevol esdeveniment on poder gaudir de diverses activitats.

 • El nostre consell: una de les excursions us portarà a una bonica cala de la Costa Daurada a bord del catamarà OCEAN FLY on fondeja per gaudir d’un agradable bany o prendre el sol gaudint d’un refresc. Totalment recomanable!
 • Adreça: Passeig de Miramar, 42
 • GPS: 41.065331, 1.060981

 

8. Pi Rodó

Arbre centenari declarat d’Interès Local i Comarcal. Està situat al bell mig del passeig marítim, és un dels llocs més emblemàtics per passar-hi de Cambrils. També hi passa per davant un carril bici i hi ha espais per practicar activitats esportives.

 • El nostre consell: quedeu-vos asseguts al banc rodó que el rodeja sota la seva ombra i feu fotos a l’espectacular platja de Cambrils.
 • Adreça: Avinguda Diputació, 29
 • GPS: 41.066896, 1.072750