Hotels per a esportistes a Cambrils

Cambrils, al bell mig d’unes de les principals destinacions turístiques del país, la Costa Daurada, ofereix una planta hotelera molt potent, fruit d’una llarga tradició d’acollida a gent vinguda de mig món interessada pel que es diu de la Costa Daurada, els seus atractius turístics de costa i interior, les platges i la gastronomia.

Cambrils és per tant un municipi expert en acollir, amb una llarga tradició i tant els esportistes com els esdeveniments esportius han passat a formar part del paisatge d’un poble, que té les seves arrels a la pesca i l’agricultura i que avui ressona internacionalment també pels seus esdeveniments esportius.

A més d’acollir el turista de tota la vida, els hotels de Cambrils han sabut trobar en l’esport un poderós aliat per, d’una banda, allargar el període d’arribada de visitants més mesos a l’any i, per un altre, fer marca al cor d’un col·lectiu molt potent, el dels esportistes.

Hotels especialitzats per cada esportista

D’aquesta manera, Cambrils reparteix pel seu mapa una xarxa d’hotels i allotjaments que, fruit dels anys d’experiència, han anat afinant el tir en els diferents esports que es practiquen en el municipi. Durant els dotze mesos de l’any, Cambrils té activitat esportiva amb oferta d’ hotels que milloren continuament en la cura dels esportistes i les seves necessitats.

Des de la MitjaMarató, entre els esdeveniments de running multitudinaris que omplen hotels i restaurants el dia abans i el de la cursa, a esdeveniments internacionals com el Mundialito de Futbol, l’esportista troba a Cambrils un calendari ple de cites, un entorn ideal per gaudir d’stages de pretemporada, de ciclisme i futbol especialment, o per venir de manera individual i treure’n el màxim profit als petits grans plaers de la vila.

Tres hotels de Cambrils per a esportistes

Toñi Lledó és directora de l’Hotel Estival Centurión al passeig marítim de Cambrils, un establiment amb un gran llegat vacacional que ha trobat en l’esport una bona manera per allargar la campanya: “El cicloturisme és una de les nostres grans apostes, complementada pel  golf”.

No tenen una gran capacitat, una trentena de bicicletes, però en el període que va de maig a setembre no és difícil veure bicicletes pel seu gran lobbie d’entrada. “El ciclista és un esportista molt interessant, acostuma a venir en grups organitzats i les seves peticions són sempre molt concretes, com renta’ls el mallot i preparar pícnics en les sortides de dia sencer amb bosses que puguin portar des d’un entrepà d’embotit a alguna fruita, sucs i aigua”.

Al buffet la presència dels esportistes es deixa notar. “En el cas d’ stages de futbol acostumen a fer menús especials,  però al buffet general comptem amb fins a  400 referències entre les quals podem potenciar elements com els fruits secs per al ciclista”. L’hotel munta una espècie de gàbies per guardar les bicicletes, on resten ben guardades, amb un servei de mecànic al costat.

Al Sol Port Cambrils, la seva cap de vendes, Rosa María Parra valora els segells de turisme esportiu per al golf i ciclisme que atorga l’Agència Catalana de Turisme, però no només això “a les nostres instal·lacions són habituals els stages de ciclisme, triatló, atletisme, futbol, arts marcials i hoquei”.

Els serveis dels quals disposa el visitant que ve a fer esport a  Cambrils són variats, des de l’emmagatzematge a l’alimentació, sense obviar la bugaderia, que fila prim per treballar amb col·lectius amb necessitats molt concretes.

El turista esportiu és disciplinat, gaudeix d’una mitjana d’edat molt jove, a excepció del golf i el cicloturisme, és molt organitzat amb horaris molt marcats. A més,  aprofita el temps lliure per sortir i conèixer  el que Cambrils ofereix” recorda Rosa que posa en relleu els serveis de menjador amb horaris adaptats al col·lectiu de què es tracti.

A l’H10 Cambrils Playa, la seva directora, Pilar Sucarrat, incideix en les demandes del ciclista de carretera: “Són de perfil sènior, que demanen un espai per netejar i reparar les seves bicicletes i demanen adequar l’alimentació”. Són clients, generalment, que venen acompanyats de les seves parelles, amb el que la seva despesa, a banda de la bicicleta, impacta en el comerç local.

Totalment” respon Pilar quan li pregunten per la desestacionalització que proporciona aquest tipus de turisme.  “Acostumen a portar els seus mecànics i si necessiten qualsevol servei, com guies o físios els hi proporcionem al mateix municipi”.

 

RELACIÓ HOTELS CERTIFICATS EN TURISME ESPORTIU