Estat de les restriccions d’aigua a Cambrils

Cambrils promou accions informatives i de sensibilització per a un ús més responsable de l’aigua. Es tracta d’un recurs vital la mancança del qual s’ha agreujat per la prolongada sequera que s’està patint a tot Catalunya. Tots hem de ser conscients d’aquest fet i contribuir activament a l’estalvi d’aigua.

Segons l’Agència Catalana de l’Aigua – l’empresa pública encarregada de la planificació i gestió de l’aigua a Catalunya, adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya -, actualment, tant a Cambrils com a la resta de la Costa Daurada NO HI HA CAP MENA DE RESTRICCIÓ EN L’ÚS D’AIGUA. Tanmateix, s’ha implementat la intensificació del seguiment de l’estat de les reserves i la posada en marxa d’accions d’informació i sensibilització orientades a promoure l’estalvi.

Consulteu el comunicat oficial de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Tarragona.

En adoptar pràctiques de consum responsable, no només assegurem el benestar de la nostra comunitat i l’entorn natural que ens envolta, sinó que també contribuïm a un futur més sostenible per a les pròximes generacions.

Convidem a tots els nostres visitants i residents a unir-se a aquest esforç col·lectiu, adoptant mesures senzilles però significatives per a l’estalvi d’aigua. Cada acció compta, i junts podem fer una gran diferència. A Cambrils, creiem fermament que la sostenibilitat i el gaudi dels nostres atractius turístics poden anar de bracet, oferint experiències inoblidables que respecten i valoren el nostre entorn natural.

Entre les petites accions de gran importància que tots podem aplicar, hi ha:

  • La preferència de l’ús de la dutxa sobre l’ús de la banyera. Pot significar un estalvi de fins a 250 litres d’aigua per ús.
  • No deixar l’aixeta d’aigua oberta més temps de l’estrictament necessari. Cada minut d’ús suposa prop de 7 litres d’aigua.
  • No usar el vàter com a paperera. Cada descàrrega consumeix 10 litres d’aigua.
  • Canviar les tovalloles només quan sigui necessari. En cada rentada, de mitjana, es consumeixen uns 50 litres d’aigua.

El teu compromís amb l’ús responsable de l’aigua no només enriquirà la teva estada, sinó que també ajudarà a preservar la bellesa i la vitalitat de la nostra destinació per a tots aquells que ens visitin en el futur. Junts, podem assegurar que Cambrils continuï sent un destí acollidor, responsable i sostenible.