EL PORT DE CAMBRILS

Passar un cap de setmana a Cambrils sense passejar pel port és impossible, encara no s’ha donat mai, és un imprescindible! Així que hem preparat una ruta que treu el millor d’aquest indret cambrilenc, així tindràs avantatge!

El port de Cambrils té dues parts ben diferenciades. La primera és un port esportiu, ple d’activitats relacionades amb el mar, la segona és un port pesquer, on la tradició marinera ha quedat impregnada en tots els seus racons.

 

Des de la platja Regueral fins a les escales reials

Des de la platja del Regueral – Prat d’En Forès trobaràs el port Esportiu de Cambrils. El nostre Club Nàutic  és un dels principals ports esportius de la Costa Daurada i catalana i actualment està en ple procés de transformació per adaptar-se a les necessitats de la nàutica actual i del futur.

El podràs vorejar i admirar les seves instal·lacions, gràcies a l’àmplia zona de vianants i el carril bici que el fan totalment accessible per a totes les persones. A més, recorda que durant els mesos de juliol i agost hi ha moltes activitats programades. Si el visites durant el capvespre, has d’endinsar-te en les seves instal·lacions, veuràs com a poc a poc el sol es va apagant, deixant una meravellosa postal del capvespre cambrilenc. Gaudeix-lo i aventura’t, és el teu moment per compartir, seu a les passarel·les de fusta entre les embarcacions que descansen al port. Pensa que és una de les imatges més maques que tenim, custodiat pels dos fars –vermell i verd— que senyalen el camí.

Enguany, les platges han tornat a aconseguir les banderes blaves, que valoren i premien la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis. Aquest reconeixement certifica que cuidem i vetllem pels nostres 9 quilòmetres de costa. Així que si vols un matí d’aventures i aigua, aquest és el lloc perfecte.

 

Les tardes amb sabor cambrilenc

La pesca és una de les principals activitats del port de Cambrils. Cada tarda, a partir de les 16.30 hores, excepte els mesos de maig i juny quan hi ha veda biològica, es pot gaudir d’una de les postals més espectaculars de la ciutat, l’arribada de les barques de pesca a port seguides per centenars de gavineses poden veure des de les escales del mollet del rec, popularment conegudes com les “escales reials”. La majoria passen al costat del far vermell fins a arribar a la Confraria de Pescadors on desembarquen la pesca del dia. Una forma ideal d’acabar la passejada pel passeig marítim abans d’anar a fer unes tapes o tornar al teu allotjament.

Actualment del Port de Cambrils surten al mar tretze barques d’arrossegament, que pesquen principalment: orades, lluç, galeres, calamar i pop; 4 barques d’encerclament, també anomenades de “llum”, que capturen sardines i seitó, bàsicament; i 7 bots de tresmall, destinades a la pesca de, sobretot , llenguados, molls, sípies i lluços. Si t’apropes a la confraria, podràs veure com es ven el peix fresc. A més, si vols visitar-la, es realitzen visites guiades durant els mesos d’estiu.

A més, t’animem a conèixer la pesca. Descobriràs que és un dels oficis més arrelats a la ciutat, ric en experiències i sabers immaterials transmeses de generació en generació. Pots gaudir-lo pujant a les embarcacions i participant d’un dia sencer de pescar a la mar o, només una estona i compartir l’esmorzar al vaixell.