Parcs a Cambrils: EL PARC SAMÀ

A només cinc quilòmetres de Cambrils, en direcció Montbrió, hi trobem el parc històric, botànic i zoològic de la Costa Daurada. És un majestuós jardí històric catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Si sou amants dels animals també hi podreu veure aus exòtiques com els guacamais, daines, galls d’indi i faisans empaitant-se al voltant de la cascada. Tots us hi alegrareu la vista.

El parc compta també amb un laberint indià, d’una hectàrea d’extensió, i la visita al museu celler de vi, vermut i oli.

El Parc Samà, un  jardí amb memòria

Les 14 hectàrees d’extensió del parc contenen importants records històrics i atresoren a un patrimoni natural, paisatgístic i cultural de primer ordre. Parc Samà  forma part de la Xarxa Europea de Jardins Històrics per ser una mostra original de la jardineria romàntica i modernista única a nivell mundial.

EL LLEGAT COLONIAL D’UN MARQUESAT

El Parc Samà és un viatge d’anada i tornada, d’emigració i retorn. Fer les Amèriques. Tornar i deixar el llegat. Altres arbres, altres ocells, altres vestits i colors, altres arts …

Aventura, cultura i riquesa. El Parc Samà és la història del marquesat de Marianao.

 

EL ROMANTICISME D’UN JARDÍ

Un jardí romàntic, parterres francesos, un bosc poètic i abstracte, plataners i joncs que conviuen amb glicines i buguenvíl·lea. Més de vuit-centes palmeres, màgics roures i elegants cedres i pins que voregen el llac on viuen ànecs i tortugues. Cercar la inspiració dels grans artistes…

Trobar el moment de calma. Harmonia, a penes improvisada. Bosc poètic, llacs, cascades i ponts. Company d’estats d’ànim, de llibertat i rencontre. Records d’una altra època i lloc.

És el romanticisme, és el jardí del Parc Samà.

 

EL MODERNISME O LA LLEIALTAT DE L’ART A LA NATURA

Modernisme i natura. La seva relació inseparable de la mà del mestre Josep Fontserè i Mestres amb la col·laboraçió d´Antoni Gaudí. Un lloc des d’on entendre la excepcionalitat de les obres d’aquest català universal.

Grutes, passarel•les i bancs que evoquen roques, conquilles i branques acuradament pensades per a ser vistes com si d’un paisatge es tractés. És l’inici del modernisme i de la professió d’Antoni Gaudí, és l’arquitectura del Parc Samà.