El calendari ciclista de Cambrils

La situació geogràfica privilegiada de Cambrils, la bonança climàtica d’estar a la vora del Mediterrani, propicia que l’agenda ciclista de Cambrils ofereixi un calendari d’esdeveniments per a tots els públics que sumat a la planta hotelera i als serveis al ciclista suposen el perfecte pla per als participants i les seves famílies.

Cada mes de març, Cycling Costa Daurada organitza al Cambrils Park el “Campus Melcior Mauri”, una innovadora experiència de ciclisme immersiu perquè permet a l’aficionat conviure amb exprofessionals de gran nivell durant tres dies.

L’experiència inclou estada, sempre en cap de setmana, més dues o tres sortides en bicicleta, generalment per la zona del Priorat i la Mussara, i diverses xerrades i trobades entre els participants i alguns dels ciclistes convidats amb els quals no fa tant vibraven en les grans curses.

Amb Melcior Mauri, guanyador de la Volta a España el 1991, com amfitrió, per aquest Campus han passat un parell de vegades Miguel Indurain, la presència del qual ja arrossega mirades i curiosos en cadascuna de les sortides, també han participat Claudio Chiapucci i Abraham Olano.

El 2021 es va poder celebrar l’esdeveniment, després del parèntesi de la pandèmia, en una trobada molt emotiva amb l’Indurain on  cada ciclista que es va inscriure es va sentir perfectament integrat, doncs, com diuen els mentors del campus “aquí hi cabem tots”.

Grans esdeveniments de BTT i cicloturisme en primavera

La celebració del Campus Melcior Mauri a Cambrils ha servit per obrir boca. Ja en plena primavera, a l’abril, Cambrils viu dos grans dies d’intensitat ciclista.  La Scott Marathon Cup de BTT la componen diverses competicions a Catalunya i fa parada a Cambrils, formant part d’un calendari que té diverses mànegues. “L’interès a organitzar una cursa a Cambrils és por la qualitat del lloc, conegut per la seva aposta per l’esport, amb unes característiques com  que està a prop del mar, que té bons serveis i hotels. Volem convertir un lloc així en una prova de referència” comenta Albert Balcells, responsable del circuit.

Parlem  d’uns mil participants en l’Scott Marathon de Cambrils, un format per tota mena de públic, des dell “pro”, ja que posa en joc punts UCI i de l’Open de España, a populars: “Cambrils és un bon lloc per quelcom així -completa Albert-. Ofereix una gran ubicació, serveis, fama de turisme de qualitat i esportiu i això atreu participants, perquè saben que, quan acabi l’esdeveniment, tenen una sèrie de serveis i activitats complementàries que els agradaran. Un bon lloc per la família, platja, port, …atractius per al participant”.

També a l’abril, la Marxa Cicloturista Cambrils Park té el seu epicentre al recinte Cambrils Park. Es tracta d’una experiència de cap de setmana que inclou marxa cicloturista -dos circuits endinsant-se en El Priorat, el dissabte, i una cronoescalada de caràcter lúdic el diumenge al Castell d´ Escornalbalbou.

Cambribike, la bicicleta com a part de la família.

Cambrils és seu d’altres proves que, sens dubte, són prova de l’arrelament del ciclisme, com mànigues de l’Open de la Copa Tarragona de biketrial, una bicicletada popular amb el bon temps i la celebració del Fancy Women Bike Ride. Però si hi ha un cita culminant al calendari ciclista de Cambrils és el Cambribike, un autèntic festival de ciclisme en totes les seves formes i formats, la guinda al segell de turisme esportiu de la Vila.

Al Parc del Pinaret, Cambrils li dedica un cap de setmana sencer al ciclisme, amb tota mena d’activitats i proves que deixen per escrit en la memòria del visitant la importància de la bicicleta al municipi.